Menu

Paula Salurand – Machine Machine

09/10/16 - Young Talent
Paula Salurand – Machine Machine

Verbinding tussen mensen wordt gecreëerd via oogcontact, geur, temperatuur, magnetisme, verbale communicatie, een oprechte glimlach etc. Dankzij evolutionaire ontwikkelingen van empathie en antropomorfisme is het mogelijk om relaties aan te gaan met andere soorten, maar ook met anorganische objecten. Wij kunnen ons bijvoorbeeld inleven in een machine, ondanks dat de machine visueel en functioneel geen gelijkenis heeft met een mens. Om een relatie aan te gaan hebben we zintuigen of sensoren nodig. Een camera lens werkt technisch als een gesimplificeerde organische oog. Hierdoor werd ik nieuwsgierig naar de technische aspecten van perceptie en het vastleggen van vervormde landschappen, waar objecten zich vermengen alsof ze één zijn.

http://paulasalurand.weebly.com/biography.html