Menu

Erik van der Veen – Psychiatrische Kliniek voor Robots

09/10/16 - Young Talent
Erik van der Veen – Psychiatrische Kliniek voor Robots

Kan een robot een mentale stoornis hebben?erikvanderveen_canarobothaveamentaldisorder_furby_2

We behandelen elektronische apparaten als onze slaven. Echter, apparaten krijgen steeds complexer wordende sensoria, verwerkingscapaciteiten en sociale intelligentie. Ze gaan steeds meer op ons gaan lijken. Wanneer machines een bewustzijn krijgen zal dit de manier waarop wij hun behandelen voorgoed veranderen.
Zijn we nog in staat de ervaringen van machines te begrijpen? Voelt een laptop onze vingers op haar trackpad? Worden Furbies geplaagd door verlatingsangst? Worden onze modems gekweld door de nabeelden van onze YouTube-sessies? Hebben stofzuigerrobots smetvrees? Waar droomt het internet van?

 

 

 

http://www.erikvanderveen.com